18 aprilie 2011

Cronica partidei Şoşdea - Tirol

A.S. Voinţa Şoşdea 3 - 2 (1 - 0) A.S. Unirea Innsbruck Tirol
Bistrean M. Benjamin - min. 2...............Laiu Cozmin - min. 55
Faur A. Petru - min. 76, 83...................Ramaian Mitrică - min. 85



Stadion : "Voinţa" din Şoşdea
Stare Teren : Bună
Vreme : Frumoasă
Brigada de Arbitrii : Central     - Bucovinszki Robert
                                Asistent 1 - Andrici Petru Dorel
                                Asistent 2 - Tamaş Ovidiu Alin
Observator : Gril Gheorghe
Lotul Unirii din Tirol : Portar - Totora Cristian, Fundaş Central - Şetir Gheorghe(cpt), Cuzma Claudiu, Fundaş Stînga - Macarie Florin, Fundaş Dreapta - Apreotesei Silviu, Mijlocaş Central - Werner Loidl, Laiu Cozmin, Mijlocaş Dreapta - Ramaian Mitrică, Mijlocaş Stînga - Pop Valentin, Atacant - Stoica Daniel, Crsta Silverius
Marcatorii Tirolului : Laiu Cozmin min. 55 şi Ramaian Mitrică min. 85
 
      Aşadar, Tirolul mergea la Şoşdea cu gîndul obţineri unui rezultat cît mai bun, dar cum socoteala din tîrg nu se potriveşte cu cea de acasă, Tirolul se trezeşte la Şoşdea că poate alinia doar cei 11 jucători de bază, fără nici măcar o rezervă, şi aceasta datorită unor jucători care invocă anumite motive de "sănătate". Această problemă de instabilitate a lotului se vede cel mai bine în rezultatele echipei, cum s-a întîmplat de exemplu la partida din tur de la Dognecea de am "reuşit" să aliniem numai 7 + 1 jucătorii, şi pierzînd bineînţeles cu scorul astronomic de 14 - 0. Sunt încă jucători care cred că această competiţie este una de maidan la care vine cînd are chef sau în funcţie de vreme sau stare de spirit. Nu, această competiţie este a celor care iubesc cu adevărat fotbalul, necondiţionat şi care îşi susţin echipa atît la bine dar mai ales la rău. Cam atît ,acest subiect fiind obiectul unei postării viitoare.
          Deci, partida de la Şoşdea începe practic de la 1 - 0 pentru gazde, care reuşesc să înscrie foarte repede, în minutul 2, printr-un şut de la aproximativ 20-25 m direct în vinclul porţii apărate de Totora C. . Gazdele menţin o uşoară presiune, la începutul reprizei dar care se va echilibra pe parcurs, Tirolul  avînd ocazile spre sfărşitul primei reprize, dar fără rezultat pe tabela de marcaj.
        În repriza a doua Tirol intră mai bine în joc şi după 10 minute reuşeşte egalarea prin Laiu Cosmin, care în urma unei lovituri de colţ trimite cu capul mingea în poartă din 6-7 m. Tirolul prinde aripii, dar sunt repede tăiate de jocul dur, la limita regulamentului, practicat de echipa gazdă şi care nu ratează nici o ocazie de a intra la intimidare atît fizic cît şi verbal.
     Pe acest fond echipa gazdă revine în avantaj, în urma unei lovituri libere obţinute pe linia de 16 m a careului mare, care este executată direct la colţul lung al portarului, la firul ierbii, fără ca portarul Tirolului să mai poată interveni, scorul devenind 2 - 1.
     Tirolul îşi continuă cum poate jocul şi are cîteva ocazii prin Crsta Silverius, Ramaian Mitrică sau Laiu Cosmin, dar care cei care înscriu sunt tot cei din Şoşdea care în urma unei incursiuni pe partea dreaptă şi depăşirea uşoară a fundaşului dreapta a Tirolului, se centrează în careu iar mingea este reluată în poartă de un jucător gazdă venit în careul mic.
     Tirolul nu cedează şi după 2 minute reuşeşte să reducă din diferenţă prin Ramaian Mitrică, care înscrie printr-o lovitură de cap de la 11 m, în urma unei incursiuni şi centrări de pe partea stîngă. Oaspeţii atacă în continuare în speranţa egalări, dar Şoşdea se apără bine, astfel că partida se termină cu victoria gazdelor cu 3 - 2.
     Ceea ce vreau să punctez este faptul că Şoşdea încă apelează la învechitele tertipurii de intimidare, atît fizice, prin practicarea unui joc dur, cît şi verbale, prin ameninţări ale jucătorilor, şi nu în ultimul rînd comentarii şi proteste la aproape orice decizie a centralului care era în favoarea oaspeţilor. Dar cel mai revoltător a fost atitudinea asistentei medicale care a avut un comportament total nelalocul lui, intervenind la solicitările medicale ale jucătorilor oaspeţii cu aruncarea apei de la distanţă şi strigîndu-le să se ridice, fără ca nici măcar să vadă despre ce este vorba la accidentare. Noroc că nu am avut nici o accidentare gravă.
     Despre arbitraj pot spune că a fost bun fără faze care să influienţeze jocul şi scorul.
     Remarcatul echipei Tirol este Macarie Florin care a făcut atît partea defensivă cît şi ofensivă foarte bine, Bravo Macaron!

0 Comments:

 

blogger templates | Make Money Online